Translate

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ιατρική Σχολή για Σ/Ν για το ΕΣΥ

Στη ΓΣ της Ιατρικής Σχολής στη συνεδρίαση της, της 30/6 τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της επικείμενης κατάθεσης του νέου Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ. Κατατέθηκε επίσης σχετική εισήγηση εκ μέρους του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ από το μέλος της ΓΣ Επ. Καθ. κ. Ε. Ευσταθόπουλο. Μετά από εκτενή συζήτηση η ΓΣ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Διαπιστώνει ότι το Υπουργείο Υγείας παίρνει αυθαίρετα αποφάσεις εναντίον των Πανεπιστημιακών Ιατρών που είναι εγκατεστημένοι και προσφέρουν υπηρεσίες σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, παρ’ ότι οι Πανεπιστημιακές κλινικές και τα μέλη ΔΕΠ αναβαθμίζουν τα Νοσοκομεία στα οποία λειτουργούν.
2. Είναι σωστό και δίκαιο να υπάρχει ίση αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας προς όλους και συνεπώς όπως λειτουργούν όλοι οι συνάδελφοι μας στις άλλες σχολές του Παν/μίου (νομικοί, μηχανικοί κ.λ.π.), θα πρέπει να λειτουργούν και τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι το βασικό μας έργο και η προτεραιότητα που απαιτείται από μας είναι η εκπαίδευση των νέων γιατρών.
3. Το κλινικό έργο που παρέχουμε είναι άμεσα συνυφασμένο με το εκπαιδευτικό έργο και σ’ αυτά τα πλαίσια είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες με τις οποίες λειτουργούν οι Παν/κές κλινικές στα Νοσοκομεία και διαφορετικές οι κλινικές του ΕΣΥ. στα και έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε ελεύθερο επάγγελμα μετά τις υποχρεώσεις μας στο Παν/μιο και το Νοσοκομείο.
4. Με την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων και με τις συνθήκες που σήμερα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία αλλά και η πρωινή λειτουργία των Νοσοκομείων, δε διασφαλίζονται οι συνθήκες που απαιτούνται για να κάνουν οι Παν/κοι ιατροί ιατρεία μέσα στους χώρους του Νοσοκομείου.
5. Υιοθετεί την πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του Συλλόγου ΔΕΠ και θα ζητήσει να ενσωματωθεί ως άρθρο στο νέο νόμο (επισυνάπτεται).


Πρόταση Νόμου

Για τους Πανεπιστημιακούς ιατρούς που υπηρετούν σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ και των ΑΕΙ

1. Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού επιτρέπεται στους πανεπιστημιακούς ιατρούς που είναι τοποθετημένοι ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ή εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες που είναι εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ή των ΑΕΙ να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα σε ιδιωτικό τους ιατρείο ή και σε ιδιωτικούς φορείς (κλινικές ή εργαστήρια) κατά τις ελεύθερες μη εργάσιμες ώρες τους ή κατά τις αργίες, εκτός των ημερών που καλύπτουν ενεργείς ή σε ετοιμότητα εφημερίες στον κύριο χώρο απασχόλησής τους. Οι αντίθετες διατάξεις των παραγράφων 2,3 και 4 του άρθρου 11 του Ν. 2889/2001 (ΦΕΚ Α’ 37) όπως αντικαταστάθηκαν από τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 5 του Ν. 3204/2003 (ΦΕΚ Α’ 296), καταργούνται. Ως προς τα λοιπά καθήκοντα, δικαιώματα και υποχρεώσεις των μελών ΔΕΠ εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 3549/2007 (ΦΕΚ Α’ 69).

2. Οι αναφερόμενοι στην παράγραφο 1 έχουν τη δυνατότητα μιας επιλογής είτε να ενταχθούν στη ρύθμιση της παραγράφου 1 είτε να ενταχθούν στις ρυθμίσεις που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 33 του άρθρου 3 του Ν. 3027/2002 (ΦΕΚ Α’ 52) με τους όρους των παραγράφων 1,2 και 3 του άρθρου 9 του Ν. 2889/2001 (ΦΕΚ Α’ 37)

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΣΟ

Τη Δευτέρα 12/7/2010 οι υπογράφοντες μέλη του Δ.Σ. στείλαμε στον πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητέ Γιώργο,


Σου είναι γνωστοί από καιρό οι προβληματισμοί μας για κεντρικά θέματα πολιτικής της ΕΣΟ αλλά και επιμέρους τεχνικά θέματα και σκακιστικές πολιτικές.

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα όχι μόνο δε βελτιώνονται, καθώς δεν σε απασχόλησαν επί της ουσίας οι προβληματισμοί μας, αλλά πολλά πάνε και προς το χειρότερο. Τελευταίο παράδειγμα η κατάσταση στο φετινό πρωτάθλημα Α' Εθνικής --που χειρίστηκες προσωπικά από την αρχή ως το τέλος— όπου αποκορυφώθηκε το σύστημα «βλέποντας και κάνοντας» και αλλάζοντας κανόνες με συμπληρωματική προκήρυξη. Ολοένα και περισσότερο απομακρύνεσαι από τις προεκλογικά συμφωνημένες θέσεις και απόψεις μας για τις απαραίτητες πρακτικές για το ελληνικό σκάκι στα σημερινά και στα επερχόμενα πολύ δύσκολα χρόνια. Το χειρότερο είναι ότι πλέον υπάρχει ορατή υποβάθμιση και στον τομέα της απαραίτητης θεσμικής διαφάνειας.

Επομένως, θεωρούμε ότι έχεις έμπρακτα αγνοήσει και παραβιάσει τις προεκλογικές μας συμφωνίες που μάλιστα έχουν διατυπωθεί γραπτά και δημόσια και προφανώς φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τη στήριξη και τη συνεργασία μας.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέσα στο ΔΣ για το ελληνικό σκάκι, στις νέες δύσκολες κοινωνικές συνθήκες, σύμφωνα με τις γνωστές και προεκλογικά διατυπωμένες αρχές μας.

Είναι προφανές ότι οι υπογράφοντες παραιτούμαστε άμεσα απ’ όλες τις θεσμικές θέσεις που κατέχουμε στο ΔΣ (αντιπρόεδρος και έφορος ανάπτυξης) και τις προεδρίες των επιτροπών (για να διευκολύνουμε τους αντικαταστάτες μας να προτείνουν τους συνεργάτες της επιλογής τους, ενώ ειδικά για το καλλιτεχνικό σκάκι, και μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Οκτώβριο στην Κρήτη, και επειδή είναι ο μόνος "σύνδεσμος" της επιτροπής με το ΔΣ της ΕΣΟ, ο Δημήτρης Σκυριανόγλου θα παραμείνει ως τότε πρόεδρος της επιτροπής).

Παραμένουμε απλά μέλη του ΔΣ, μέχρι νεωτέρας.


12 Ιουλίου 2010

Κώστας Αλεξίου
Βαγγέλης Βιδάλης
Τάκης Δρεπανιώτης
Στάθης Ευσταθόπουλος
Δημήτρης Σκυριανόγλου