Translate

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΔΕΠ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΕΙ


Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων
Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Διεύθυνση:     ΣΤΑΔΙΟΥ  5,  4ος Όροφος,   GR105 62,    ΑΘΗΝΑ,   
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr      Ιστοσελίδα: www.posdep.gr
Τηλέφωνο:  210-3689372          Fax210-3689376

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                                                                          Αθήνα,   24 Οκτωβρίου 2013
Προς: Υπουργό Παιδείας, καθ. κ. Κ. Αρβανιτόπουλο
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας λόγω της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων θα ήθελα να σας καλέσω να αναζητήσετε διαύλους συνεννόησης και διαλόγου με τα Πανεπιστήμια ώστε να δοθεί λύση προς όφελος της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του δημοσίου συμφέροντος γενικότερα.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ελπίζουμε ότι έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής και της υποβάθμισης που βιώνουν τα Πανεπιστήμια μας σήμερα, καθώς τα τελευταία 3 χρόνια
·       Οι προϋπολογισμοί τους έχουν μειωθεί περισσότερο από 60%
·       Το στελεχιακό δυναμικό τους (όλων των κατηγοριών και βαθμίδων) έχει ήδη μειωθεί περισσότερο από 25% ετι ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ικητικς) και το ΕΜΠ δε λειτουργονώ τώρα επιχειρείται και η περαιτέρω μείωση των διοικητικών στελεχών κατά περίπου 40%
Επιπλέον, τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας εδώ και 2 μήνες, στην έναρξη της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς υπολειτουργούν, ενώ το Πανεπιστήμιο της Αθήνας (το αρχαιότερο και μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας) και το ΕΜΠ παραμένουν ουσιαστικά κλειστά λόγω της απεργίας των διοικητικών στελεχών.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Εκ του αποτελέσματος είναι προφανές ότι ο συγκρουσιακός τρόπος διαχείρισης των προβλημάτων που έχετε επιλέξει δεν είναι  ο ενδεδειγμένος ούτε για τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Ειδικότερα στο άμεσο πρόβλημα των Πανεπιστημίων που παραμένουν κλειστά, πρέπει να αναλάβετε γενναίες πρωτοβουλίες για να αρθεί το αδιέξοδο. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα όταν τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με διάλογο.
Στις παρούσες συνθήκες χρειάζεται μια ειλικρινής πρόσκληση προς τα Ιδρύματα, ώστε να βρεθεί από κοινού με τους Πρυτάνεις μια ρεαλιστική  αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι προφανές ότι υπάρχουν λύσεις χωρίς να πλήττονται δραματικά οι βασικές λειτουργίες των ιδρυμάτων, αρκεί να υπάρχει διάθεση συνεργασίας, συναίνεσης και ειλικρινής βούληση απ’ όλες τις πλευρές. Είμαι σίγουρος ότι οι Πρυτάνεις των θιγόμενων ιδρυμάτων θα απαντήσουν θετικά σε μια συναινετική εκ μέρους σας προσπάθεια με στόχο να επαναλειτουργήσουν τα ιδρύματα για το καλό των φοιτητών μας και των οικογενειών τους αλλά και της ίδιας της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Στάθης Ευσταθόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

1 σχόλιο:

  1. Για την ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ελεγχο ΤΙ θεση πηρε η ΠΟΣΔΕΠ? σωστο η λαθος ( ειδικως σημερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή